La renovació de l’acord de col·laboració entre l’aeroport de Girona i Ryanair pels pròxims cinc anys fracassa a causa de la negativa del nou govern de Catalunya de fer seu el preacord firmat entre Ryanair i el govern sortint.
Divuit rutes cancel•lades, 1,7 milions de passatgers menys a l'any i la pèrdua de més de 1.700 llocs de treball a Girona.

Ryanair, l'aerolínia preferida del món, confirma avui, 16 de febrer, la cancel•lació de la renovació de l'acord per als propers 5 anys a l'aeroport de Girona, el qual va ser prèviament anunciat el desembre de 2010, ja que el nou Govern de Catalunya s'ha negat a complir el seu acord amb Ryanair.

Al 2010, Ryanair i el Govern de Catalunya van arribar a un acord per a la renovació durant 5 anys més de les operacions de Ryanair a la seva base de l'aeroport de Girona. A través d'aquest acord, Ryanair es comprometia a basar 11 avions a l'aeroport de Girona, operar 64 rutes i transportar 4 milions de passatgers a l'any, els quals sustentarien fins a 4.000 llocs de treball a l'aeroport de Girona i a la regió. No obstant això, el nou govern s'ha negat a complir l'acord tot i que aquest va ser aprovat pel govern sortint després de consultar el nou govern.

Ryanair reduirà, a partir de final de febrer, les seves operacions a l'aeroport de Girona amb la sortida de 5 avions, la cancel•lació de 18 de les seves 64 rutes i la reducció de freqüències en 17 connexions, amb una pèrdua de més de 100 freqüències setmanals, significant un descens del trànsit de Ryanair a Girona de 4 a 2,3 milions de passatgers a l'any i la pèrdua de fins a 1.700 llocs de treball. Ryanair lamenta la negativa del nou Govern de la Catalunya de complir amb la renovació de l'acord per cinc anys amb l'aerolínia més gran d'Espanya, en un període en el qual s'hauria d'intentar crear llocs de treball i potenciar el turisme a Catalunya. Ryanair recol•locarà aquests 5 avions en altres aeroports europeus amb costos més baixos.

Michael Cawley, vicepresident de Ryanair, ha dit avui a Barcelona:

"Ryanair lamenta profundament que el nou Govern de Catalunya no compleixi amb el recent acord de renovació per als propers 5 anys a l'aeroport de Girona, tot i que l'acord va ser aprovat pel govern sortint. Malauradament això comportarà un significatiu descens en el trànsit aeri i una pèrdua de llocs de treballs, en comptes dels 4 milions de passatgers i els 4.000 llocs de treballs que haurien estat sustentats amb la implantació de l'acord a què s'havia arribat al desembre de 2010.
Febrer 2011