Ryanair va anunciar ahir que durant la temporada d'estiu obrirà una nova ruta entre Girona i la ciutat sueca de Karlstad, situada a la Lapònia sueca. Concretament, la ruta funcionarà a partir del 28 de març i fins al 28 d'octubre, i tindrà una freqüència de dos vols d'anada i de tornada cada setmana: els dilluns i els divendres.

La responsable de turisme de Suècia, Sofie Flensburg, ha explicat que aquesta és la primera vegada que hi ha un vol directe a la Lapònia sueca, per la qual cosa va confiar que «la gent aprofiti aquesta oportunitat per descobrir una regió tan espectacular».

Karlstad es troba situada al nord del llac Vänern, i és la capital de la província de Värmland. Té al voltant de 78.000 habitants i és la 18a localitat més poblada del país. La ciutat ha estat un important centre comercial des de l'època dels víkings, de manera que actualment compta amb importants carrers plens de botigues i centres comercials. A més, també es promociona com una ciutat respectuosa amb la natura, de manera que compta amb carrers plens d'arbres, parcs i la possibilitat de practicar-hi activitats relacionades amb la natura. A nivell cultural, Karlstad, té fama d'estar relacionada amb el món de la poesia (hi va viure Gustaf Fröding); i a nivell meteorològic té fama de ser molt assolellada.

Situada justament al delta format pel riu Klara abans de desembocar al llac Vänern, a nivell turístic és coneguda com la ciutat del delta. Es tracta d'una destinació ideal per als amants de l'aventura. Alguns quilòmetres al nord de la ciutat es poden trobar paisatges i molts espais per practicar esports d'aventura, com per exemple caiac, canoa o ràfting. A més, també es poden dur a terme viatges de pesca, excursions i gaudir de les instal•lacions dels esports d'hivern. Tot plegat, es pot gaudir en un radi de dues hores de viatge al voltant de la ciutat, Karlstad.
Febrer 2011