El Parlament té previstaprovar avui una moció del PSC on es demana a la Generalitat que posi les mesures necessàries per arribar a acords amb Ryanair i que s'incrementin el nombre de companyies aèries que operen des de Vilobí d'Onyar. Està previst que tots els partits votin a favor d'aquesta mesura i que la majoria d'ells també donin suport a la reclamació del traspàs dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell a la Generalitat. El PP i Ciutadans són els únics que no estan d'acord amb aquest darrer apartat.

Aquesta moció és conseqüència de la interpel·lació feta al conseller de Territori, Lluís Recoder, sobre el futur de l'aeroport gironí. El primer punt estableix la necessitat d'articular mesures "de suport econòmic i financer" per tal de fer complir a Ryanair els acords vigents -que acaben a finals d'aquest any- i establir-ne de nous "que facin possible la continuïtat de l'esmentada companyia durant els propers cinc anys a l'aeroport de Girona". A més, s'especifica que aquests acords s'han de redactar agafant com a base dues variables: una quantitat a determinar per passatger arribat a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar i també un mínim de passatgers anuals garantits.

El segon punt de la moció insta el Govern català a dur a terme "de forma immediata" els treballs necessaris per incrementar el nombre de companyies aèries que operen des de l'aeroport gironí i ampliar així el nombre de destinacions. En aquest sentit, s'assenyala que cal prioritzar "aquelles destinacions actuals més consolidades que presentin un major volum de trànsit de passatgers".

Finalment, el tercer apartat de l'esmena insta el Govern de l'Estat "a dur a terme de manera peremptòria el traspàs a la Generalitat dels aeroports de Girona, Reus i Sabadell".

De moment, PP i Ciutadans ja han anunciat que no estan d'acord amb aquesta mesura, però sí que tenen previst votar a favor de la resta. Els altres partits, per la seva banda, tenen previst votar a favor de tots els punts.
Diari de Girona 24 de març de 2011